lost all gauges/power [Archive] - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum

: lost all gauges/power


flamesaway
01-02-2008, 01:45 PM
Today my 03 envoy lost all gauges, power windows, keyless entry, power locks, etc. Does anyone know what went wrong? Is there a way to reset the computer or what? Any help that keeps me from going to a service center will be greatly appreciated.

DzSoLow
01-02-2008, 01:50 PM
There is a mian fuse under the hood for the rear fuse box. You may have blown that. Just a guess.

Envoy Fan
01-02-2008, 01:50 PM
Little more info needed. Does the truck still start and run ok?

flamesaway
01-02-2008, 01:54 PM
Truck runs fine otherwise.

Envoy Fan
01-02-2008, 01:58 PM
Reason I asked, is I am having a similiar issue. Dash gauges all go to 0 but truck runs fine. Plus several dash icons light up. It is intermittent, and I have not checked if the windows, etc. work ok while this is happening. How old is your battery?

flamesaway
01-02-2008, 02:02 PM
I bought it used so I'm not sure, maybe original. This has happened before just intermittently like you said. The traction control went out too thats what I noticed first then all the warning lights came on and gauges and radio went off. But its the first time this drastic.

flamesaway
01-02-2008, 03:49 PM
Anyone?

flamesaway
01-02-2008, 07:20 PM
I went through every fuse in both fuse boxes and no blown fuses.

Heres a list of what isn't working :
> None of the other gauges work. speedo and tach work properly.
> radio
> dome light
> front power windows/doorlocks(rear windows work)
> traction control lights say its working but doesn't seem to be working properly)


ABS light, "brake" light, and battery light stay on.

What could this be? :bonk:

flamesaway
01-03-2008, 08:52 AM
Well this morning its still acting up. New warning lights on: airbag, abs, battery, check gauges, security light are all on. More lights than yesterday.

The shift indicator light isn't on to tell what gear you are in and the traction control doesn't work today. None of the front door controls works and the keyless entry still doesn't.

Any clues or tips on what I should do next?:confused:

Envoy Fan
01-03-2008, 10:21 AM
Well this morning its still acting up. New warning lights on: airbag, abs, battery, check gauges, security light are all on. More lights than yesterday.

These lights also come on when my truck has its problem. I have not taken it to dealer yet. So it is still starting ok?

flamesaway
01-03-2008, 11:00 AM
Yep starts fine and seems to run ok.


The gauge problem seems to be common on here, but I don't get why the keyless entry and front door controls like door locks and power windows don't work.

slouis1976
05-27-2008, 08:48 PM
My wife's 2003 TB had similar problems today. :confused: She was driving when the radio quit and then all of the warning lights came on and stayed lit. She tried the power windows and they didn't work either. I am going to have the battery tested to see if maybe that is the root of the problem. Did anyone eelse ever find a solution to this issue?

slouis1976
06-04-2008, 02:05 AM
Well the battery and alternator checked out ok so I'm assuming that it wasn't a low voltage situation causing the electronics to act crazy. Also, the engine hasn't died because of this situation and the problem hasn't occured since the one time last week. I'll check back periodically to see if anyone has found a solution. :coffee

Envoy Fan
06-04-2008, 10:35 AM
My problem turned out to be a bad ground on my HIDs. Ground now and no problems.

slouis1976
08-02-2008, 07:09 PM
The problem is getting progressively worse in spite of the dealership replacing the ignition switch in an attempt to solve the problem. My wife has had 3 instances when the keyless entry system didn't work and the car wouldn't start when she gain access with the key. The really strange thing is that its like the previous posters have stated- the symtoms change with each occurance. I'm beginning to think it might have a supernatural origin :eek: although sometimes a bad ground can seem that way too. I'm still open to suggestions and exactly what is an HID ground?

xsaosinnerx
09-28-2008, 08:02 PM
HID ground is the the place that he grounded his HID headlights/bulb's ballast to. What his problem was, was the ground was interfering with the electrical system.
The dealership couldn't figure anything out?

SS Cali
09-28-2008, 10:07 PM
got same problem on my 08 ss called on star they run diagnostic saying it is communication error between cluster & computer i have not taken it to dealer yet (cause i'm lazy) other than that truck runs great

peterj2706
09-28-2008, 10:30 PM
I had similar problems with my 06 Rainer. Would have crazy guages, power windows, locks, radio, etc wouldn't work. Dealer first replaced the key cylinder and that worked for about a month. Took it back in and dealer called GM Engineering - they said some of the body computers (located under the rear seat) were bad. Told dealer not to use replacement from stock but order new direct from factory? That worked - no further issues, now about 14 months ago. Local dealer here (Dominion) did great job sticking with it.

dblocker
11-03-2008, 02:56 PM
Glad I am not the only one. Did anyone ever find a solution?

DB

Spitfir304
11-03-2008, 03:15 PM
Just throwing it out there - I had these issues with a previous car (2002 cavalier) and it turned out to be a ground situation. After I turbo'd the motor, blew it and had to replace the motor, I neglected to reinstall the Battery tray to Engine block ground. This caused hard starts, gauges going haywire and other strange electrical demons. :thumbsup: