Transmission Question Please help!!! - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > 2002 - 2009 TrailBlazer/Envoy Tech > 02-09 Vortec 4.2L I-6 Engine and Drivetrain > OEM Issues

OEM Issues Original Equipment Repairs and/or Problems

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-15-2013, 02:50 PM
xuscxtrojanx xuscxtrojanx is offline
Junior Member
 
2002 Chevy TrailBlazer LT
Light Pewter Metallic 4.2L I6 2WD
Join Date: Jan 2013
Location: Anaheim, CA
Posts: 2
Transmission Question Please help!!!

Hi All,

This is my first post, although I have read other threads that have been very useful throughout the years in DIY maintenance, etc.

Today I was driving the car to work and all of the sudden I had a lack of power. The engine would go up in RPMs but the vehicle didn't want to move much. I was able to drive into a parking lot nearby. Once I took a lap around the parking lot all seemed fine until the next light where the problem persisted.

Now I am able to start the vehicle all sounds fine, and I can move the shifter, but it doesn't seem to be in gear as there is no power. I am able to put it into neutral and roll it. My vehicle is 2WD.

I see no leaking transmission fluid. Fluid is clean and reddish pink, there is no burning smell. Fluid level is good.

Does not move in reverse, shifts into all gears. I checked the linkage and it moves when the car is shifted in the respective gears. No check engine lights illuminated.

Is the transmission done? I am willing to check anything or try anything that you think might help.

Thank you in advance for your time and assistance!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-15-2013, 03:01 PM
freddyboy61 freddyboy61 is offline
No longer with us
 
2004 GMC Envoy SLE XL
Summit White 4.2L I6 4X4
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 1,240
You didn't say how reverse was? How many miles on the truck? Is the Check Engine light on?
Sounds like you need a tranny shop, A/Ts are usually DIY projects.
__________________
[SIZE="2"][I]Freddyboy61[/I][COLOR="Blue"][/COLOR][/SIZE]
[U] [/U]
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-15-2013, 08:13 PM
CarbonJoe CarbonJoe is offline
Junior Member
 
2003 GMC Envoy SLT XL
Pewter Metallic 4.2L I6 AWD
Join Date: Apr 2007
Location: NE Ohio
Posts: 57
No reverse is usually the sun shell. Not shifting in forward gears could be the solenoids, or controller. In any case, it sounds like a tranny rebuild is in your future. Make sure the place that rebuilds it uses an aftermarket sun shell, like the Beast from Monster Transmission.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-15-2013, 09:54 PM
xuscxtrojanx xuscxtrojanx is offline
Junior Member
 
2002 Chevy TrailBlazer LT
Light Pewter Metallic 4.2L I6 2WD
Join Date: Jan 2013
Location: Anaheim, CA
Posts: 2
How much should the total rebuild cost? Any recommendations on where I should take it. I am in Anaheim, CA.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-16-2013, 07:54 PM
CarbonJoe CarbonJoe is offline
Junior Member
 
2003 GMC Envoy SLT XL
Pewter Metallic 4.2L I6 AWD
Join Date: Apr 2007
Location: NE Ohio
Posts: 57
My rebuild on a 4wd 4L60E was $1700, all inclusive. I had it done at a local place that's been around for 20+ years.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-17-2013, 02:20 PM
NoId's Avatar
NoId NoId is offline
Junior Member
 
2003 Chevy TrailBlazer LS
Medium Sage Green Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Sep 2011
Location: New Jersey
Posts: 13
I have a 4x4 2003 lt. My trans full rebuild including the torque converter cost me 2500 from ammco. That included the tow to the shop.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 02:23 AM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed