04 Trailblazer will not start after getting gas. - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > 2002 - 2009 TrailBlazer/Envoy Tech > 02-09 Vortec 4.2L I-6 Engine and Drivetrain > OEM Issues

OEM Issues Original Equipment Repairs and/or Problems

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-24-2009, 10:03 AM
04trailblazerLT's Avatar
04trailblazerLT 04trailblazerLT is offline
Junior Member
 
2004 Chevy TrailBlazer LT
Silver Mist Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Nov 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 43
04 Trailblazer will not start after getting gas.

Here is my problem. My 04 tb I6 will not start after filling up. It does not matter if its at 1/4 of a tank or almost empty. I have to hit the gas and eventually it will start up. I have read on here alot of people think its the fuel filter or fuel pump.
I just had both replaced and its still doing it. My next thing I just ordered was a fuel pressure regulator. I am going to try this and see if it fixes the problem.
Am I missing anything else?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-24-2009, 07:09 PM
RayVoy's Avatar
RayVoy RayVoy is offline
TrailVoy Guru
 
2009 Chevy Avalanche LTZ
Black 5.3L V8 4X4
Join Date: Jul 2006
Location: Atlantic Canada
Posts: 6,431
My friend, I think your throwing money at it without figuring out the problem.

All of the things you have, or about to, replace can be tested in the vehicle. All are easy to test and expensive to replace.

Give us more info.

At this point, I think the problem happens when the truck is hot and has been turned off for 5 minutes (length of time it takes to add gas).
I'll bet, it always works when cold and it will always start if it is hot and sits for awhile, say 1/2 hr or more.

So, drive to the gas bar (or = distance) and park the truck. Try to restart after a few minutes, you will probably have the problem.

If you do, you should be looking at something like an injector leaking and flooding the engine.
__________________
Ray
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-25-2009, 09:38 AM
eyeballer eyeballer is offline
Junior Member
 
2006 Chevy TrailBlazer LS
Superior Blue Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Dec 2008
Location: Oregon
Posts: 8
wont start

My 06 TB was doing the exact same thing...My prob was the sending unit in the tank all is now good
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-25-2009, 02:54 PM
WOOLUF1952 WOOLUF1952 is offline
No longer with us
 
2003 GMC Envoy SLT
Magnetic Red Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Jul 2008
Location: Milwaukee, WI
Posts: 7,192
Running a bottle of injector cleaner ( Techron or Seafoam come to mind) should help if you haven't done it in a while.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-26-2009, 01:13 AM
eyeballer eyeballer is offline
Junior Member
 
2006 Chevy TrailBlazer LS
Superior Blue Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Dec 2008
Location: Oregon
Posts: 8
tried 3 bottles of that stuff....turnrd out we had an open circut in the level sending unit
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-26-2009, 06:41 PM
04trailblazerLT's Avatar
04trailblazerLT 04trailblazerLT is offline
Junior Member
 
2004 Chevy TrailBlazer LT
Silver Mist Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Nov 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 43
I am replacing the fuel pressure regulator here next weekend. Thanks for the info. If that does not fix it I will take it to the stealership to check it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-26-2009, 07:41 PM
RayVoy's Avatar
RayVoy RayVoy is offline
TrailVoy Guru
 
2009 Chevy Avalanche LTZ
Black 5.3L V8 4X4
Join Date: Jul 2006
Location: Atlantic Canada
Posts: 6,431
Ok, it's your money.
__________________
Ray
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-27-2009, 01:07 AM
eyeballer eyeballer is offline
Junior Member
 
2006 Chevy TrailBlazer LS
Superior Blue Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Dec 2008
Location: Oregon
Posts: 8
start no

with my 06 it would start but you had to hold the key in the manual position (not using the auto start feature) then the gas gauge would do weird stuff like saying it was 1/2 full even after just filling up then it would drop down to empty and just move all over the place...... after you burned off a gallon r 2 all was well until the next fill up....and the same thing all over again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-27-2009, 01:13 AM
WOOLUF1952 WOOLUF1952 is offline
No longer with us
 
2003 GMC Envoy SLT
Magnetic Red Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Jul 2008
Location: Milwaukee, WI
Posts: 7,192
Quote:
Originally Posted by eyeballer View Post
with my 06 it would start but you had to hold the key in the manual position (not using the auto start feature) then the gas gauge would do weird stuff like saying it was 1/2 full even after just filling up then it would drop down to empty and just move all over the place...... after you burned off a gallon r 2 all was well until the next fill up....and the same thing all over again
And was this fixed? Did you have a new sending unit installed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-27-2009, 12:45 PM
04trailblazerLT's Avatar
04trailblazerLT 04trailblazerLT is offline
Junior Member
 
2004 Chevy TrailBlazer LT
Silver Mist Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Nov 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 43
Father in law and I will work on it Saturday. Cheaper than sending it to the garage plus get to learn more about the engine
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 04:43 PM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed