Help! 05 Envoy wont start. Replaced starter relay,ign sw. - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > 2002 - 2009 TrailBlazer/Envoy Tech > 02-09 Vortec 4.2L I-6 Engine and Drivetrain > OEM Issues

OEM Issues Original Equipment Repairs and/or Problems

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-15-2012, 11:53 AM
slapstick slapstick is offline
Junior Member
 
2005 GMC Envoy SLE XL
Pewter Metallic 4.2L I6 2WD
Join Date: Nov 2011
Location: Atlanta, ga
Posts: 2
Angry Help! 05 Envoy wont start. Replaced starter relay,ign sw.

Hi all,

I'm having issues with my car. My 05 envoy was having intermittent starting issues for 3 months. I read on here that it could be the starter relay. I replaced that. Thought that fixed it. No dice! It started acting up again last week and taking the relay out and re-installing it didn't work this time. seems all week my wife couldn't start the car in the cool mornings but when i get home from work it would start just fine. I can't troubleshoot a problem that i cant replicate! ( Hard for wife to understand that!) now it wont start at all, i replaced the ignition switch and still didn't fix it. with the key in the run position and i bridge the starter solenoid it will turn the engine over but will not start. So recapping, new starter relay, new ignition switch, and starter will crank with screwdriver, no security lights flashing, and lights and windows work fine. What is the deal?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-28-2013, 05:31 PM
slapstick slapstick is offline
Junior Member
 
2005 GMC Envoy SLE XL
Pewter Metallic 4.2L I6 2WD
Join Date: Nov 2011
Location: Atlanta, ga
Posts: 2
update

I ended up changing out the main fuse box and that fixed it. but now its doing it again. any ideas? last 2 times its done it is when the car was warm so im thinking starter solenoid
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-29-2013, 12:37 PM
freddyboy61's Avatar
freddyboy61 freddyboy61 is offline
TrailVoy Alumni
 
2004 GMC Envoy SLE XL
Summit White 4.2L I6 4X4
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 1,062
For any of us to be able to diagnose your problem, you need to clarify what you mean by "will not start". Does the starter spin? If not, then it sounds like you need to do some electrical investigation, since it spins when you jump the solenoid.
__________________
Freddyboy61
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-05-2014, 08:56 PM
Silver03Acura Silver03Acura is offline
Junior Member
 
2003 Acura 3.2 TL Type-S
Satin Silver Metallic Other 2WD
Join Date: Jan 2014
Location: Canton, GA
Posts: 1
My mom's 02 Trailblazer LT L6 4.2, 165,000 miles;

Has the same issue, I was going to do more research before I go tossing $600 and $700 at it. What happens is the lights will come on, and everything, when she turns the key, nothing. No clicking, no dimming of the lights, nothing, just plain jane no starter spin or anything. We've *sort of* been able to bypass it sometimes by knocking the starter (the old mechanic trick) sometimes it works, sometimes it doesn't. I saw a guy said it could be a fuse box issue? IS this the main box in the truck, or under the hood?

Or is it just another starter issue? Just replace the starter and move on?

Any advice is appreciated.

Thanks,
Mike
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
battery good, ignition switch, starter relay

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 09:53 PM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed