Still having issues with my 05 Trailblazer ECM issue maybe? - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > 2013 Chevrolet Trailblazer > 2013+ Chevrolet Trailblazer Forum

2013+ Chevrolet Trailblazer Forum Discussion on the new upcoming 2013 Chevy Trailblazer

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-04-2019, 07:22 PM
CoolCell67 CoolCell67 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
Still having issues with my 05 Trailblazer ECM issue maybe?

Did all this: Rebuild 4.2L plus added these parts new: Timing chain, cylinder head machined, valves, springs, rockers arms, seal gaskets, fuel pump, water pump, oil pump, thermostat, plugs, coils, map sensor, fuel tank pressure sensor, fuel injectors, fuel rail, water pump, fan clutch, o2 sensors, catalytic converter, throttle body and gas pedal with sensor.

Yes, I love my trailblazer and cheaper than a car payment with full coverage insurance still looks like new. 196 K before rebuild.

Only if I can get the bugs and gremlins out.

Last night I went to go to the store and before got in the trailblazer my wife started the trailblazer from the riders seat.

I idled really weird and bouncing the truck like a hot rob on a drag race track would idle.

I turned it off and read the code got a P0107 MAP Circuit low circuit not the map sensor is new and never had this warning before. Cleared codes and restarted the truck drove about 30 minutes was fine. Went into a store 5 minutes and the trailblazer would not start. Cot a P0651 code b voltage.

I would not start until I cleared the codes and unplugged the fan clutch wiring connector and it started fine plugged in the fan clutch connector again not issues since. This is a random thing.

Also the fan clutch connector wires I checked then no issues or shorts found using my volt meter.

Can this be a battery issue or a bad ecm?

Also this is my first trailblazer is this normal? I have to click the unlock button on the remote then turn the key to start it kinda weird but maybe normal.

Thank you in advance for every ones help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-05-2019, 10:59 PM
plscolla plscolla is offline
New Member
 
2004 Chevy TrailBlazer LT
Silverstone Metallic 4.2L I6 4X4
Join Date: Dec 2009
Location: Maryland
Posts: 63
It sounds like your ignition starter switch might need replacing. The sudden appearance of weird and unrelated problems if often the result of an ignition stater going bad. They are about $20 from RockAuto.

Do a search on ignition switch and you'll see what I am referring to.

Good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-06-2019, 01:37 AM
CoolCell67 CoolCell67 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
I got one

I purchase an ignition switch today worth the try regather put in a $20 part in than a new pcm. Ill post how it works out.
Reply With Quote Quick reply to this message
 
  #4  
Old 10-06-2019, 07:56 PM
CoolCell67 CoolCell67 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
Issue not found

Did that simple fix changed the ignition switch same issue have to click the unlock door button on the remoter then turn the key to start.

If you don't click the remote door button and turn the key to start just dims and black outs the dash lights and everything.

$20 part cannon failed.

Still looking for the solution why I have to press the remote unlock button to start the trailblazer. Watched the 5v with scan tool and cleaned and wiggled all plugs while running found no change so leaning to a bad PCM maybe.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-07-2019, 03:43 AM
CoolCell67 CoolCell67 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
BCM

Could this be a BCM issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
ecm issue

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 11:56 AM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed