my 2004 trailblazer will not start. - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > The Lounge > TrailBlazer / Envoy Chat

TrailBlazer / Envoy Chat The TrailBlazer and Envoy Owners and Enthusiast lounge. (no tech questions)

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-24-2019, 05:46 AM
jerred_Carlson jerred_Carlson is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
Question my 2004 trailblazer will not start.

i did some brake work on my trailblazer and then it wouldnt start at all. i replaced the brake booster, master cyclinder, and ABS module and pump and when i went to turn my truck on it powered everything on but would not crank. i have replaced the relay, the ignition switch, and ignition cyclinder and still nothing. i am able to arc the strarter or jump the relay and it will fire for a couple seconds then it dies and wont fire again until i turn the key off and back on then it will fire again for a sec. all my fuses are good and my security light isnt on the only lights on are check engine light and abs light and those are always on. it throws like 40 codes off when i hook up my scanner also. please help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-24-2019, 07:04 AM
Csmokes Csmokes is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Your problem sounds similar to mine. I don't think the work you did to the brakes has any bearing on your problem.

I also have power on the dash but no crank when I turn the key. Oddly my key fob won't unlock the car, but I have power. Very frustrating problem. Hopefully some one here can help us.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-25-2019, 04:11 AM
jerred_Carlson jerred_Carlson is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
yeah my key fob doesnt unlock doors either.
Reply With Quote Quick reply to this message
 
  #4  
Old 04-25-2019, 08:13 AM
Csmokes Csmokes is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Well I can't help much. I went to go trouble shoot the car yesterday and it fired right up. I bought a new ignition switch, cylinder, and relay too. Never ended up putting them in.

On another note. My car did have an after market remote start installed at some point but was giving the previous owner some issues so he had the shop take it out.

I'm thinking I have some loose or bad connection under my dash and will have to investigate further.

I'll continue to post back with what I find as I go. Maybe I can help resolve this, cause mine is definitely not fixed. Just temporarily working for now lolol.

If you do end up finding any thing let me know.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-25-2019, 11:03 PM
jerred_Carlson jerred_Carlson is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
ok that would be very much appreciated. and i will stay up to date on here as well with my situation.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-21-2019, 02:49 PM
Csmokes Csmokes is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
So I figured it out on my end. I ended up having a bad gauge cluster. Slapping the gauge cluster would bring it back to normal operation. Ended up going to the junk yard and pulling a used one which is working great so far. Hope this helps.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 05-28-2019, 10:54 AM
GT100 GT100 is offline
Junior Member
 
2003 Chevy TrailBlazer LS
Dark Green Metallic 4.2L I6 2WD
Join Date: Mar 2017
Location: Miami, Fl
Posts: 5
my prior 2003 TB had 262k before I let my son use it and rod came through the block. He admitted to me that he might have possibly driver in the wrong gear on the highway days after I took it to the shop and mechanic said the tranny oil looked burned and motor oil was new. I knew something happened since it had just gone on a 600 mile trip just days before and ran perfect. Also had an oil change before the trip.
Currently have a 2004 envoy but not as used. Only has 130k miles.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location
Where you live (ex: Philadephia, PA)
Vehicle Year
Choose your year
Or enter your choice here:
Vehicle Color
Choose your factory color (Custom, Not Listed & Two-Tones; Use Text Field Below)
Or enter your choice here:
Vehicle Make
Choose your make
Or enter your choice here:
Vehicle Model
Choose your model
Or enter your choice here:
Vehicle Engine
Choose your engine
Vehicle Drivetrain
Choose your vehicle drivetrain
Security Question
Fill in the blanks: Tra___oy
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Trailblazer won't start taurus1045 General 27 03-14-2011 09:28 AM
2004 TB NO START Electrical fault on PCM1 systems tokylon General 0 11-12-2010 05:47 PM
2004 TB EXT will not start tokylon General 6 09-15-2010 02:53 PM
New Member with Trailblazer Start Problem Redman84 OEM Issues 2 07-12-2010 08:22 PM
2003 Trailblazer Remote Start Problems - Help explorerex2 Audio and Electronics 7 01-29-2009 06:06 PM


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 09:35 AM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed