[SOLVED] OK mechanics,plz help. No start,crazy gauges - Page 2 - Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum



Welcome Enthusiast! If you already own a Chevy TrailBlazer or GMC Envoy or perhaps thinking of purchasing such a vehicle, then you have come to the best TrailBlazer and Envoy site on the net! Rainier, Bravada, Ascender, and 9-7x owners welcome too!

You are currently viewing our site as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to search and post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Join Today!
Go Back   Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum > 2002 - 2009 TrailBlazer/Envoy Tech > 02-09 General Tech Q&A > General

General If it doesn't fit in any other forum

TrailVoy.com is the premier GMC Envoy Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 11-28-2011, 05:38 PM
pantherburr pantherburr is offline
Junior Member
 
2004 GMC Envoy SLT XUV
Black 5.3L V8 4X4
Join Date: Nov 2011
Location: Cornwall Ontario Canada
Posts: 2
DIC (and other) issues.

Quote:
Originally Posted by rsjohnson1979 View Post
my problems were a bit different. abs light, parking brake light, airbag light and service 4wd light. When all those lights come on simultaneously, it flashes unknown driver across the DIC. i get no errors when hooking it up to a diagnostic. But that is only mechanical issues right? not electrical. So today i replaced the ignition switch like everyone, including my mechanic, suggested. Still does the same thing. Gears are right. key turns, engine fires and it runs and drives. Has never died on me, just crazy guages and the above mentioned dash problems. Any new Ideas on what it could be? Would be greatly appreciated!!
New to this, and found a thread that detailed this issues, but was closed I am having the same issues; DIC goes crazy, lights on and off, chime ringing all the time, presently have no brake lights now except for the light bar on the back, ended up replacing the air ride components - switched them to springs - because I would go out to the truck come mornings and it would be sunken down like a low rider! My mechanic said that it could be moisture getting in under the cover for the fuse box. Does anyone have any actual solutions? Anyone gotten this fixed?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #12  
Old 12-15-2011, 12:13 PM
jpr1978 jpr1978 is offline
Junior Member
 
2004 buick rainier
red 4.2L I6 AWD
Join Date: Dec 2011
Location: cleveland, ohio
Posts: 10
Trailblazer/Envoy Electrical Issues! HELP!

I am hoping you can help me...I have a 2004 Buick Rainier (Trailblazer/Envoy clone) and I am having the same problems you are having, including flashing abs, brake, airbag, 4x4 and driver 1 lights and the chime dinging at random times. I was about to replace the ignition switch....but after reading some posts, I think that's a waste of time. Did you ever find out what the problems was???? Please help!!! -Jeff
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 12-15-2011, 12:24 PM
Ray Dockrey's Avatar
Ray Dockrey Ray Dockrey is offline
TrailVoy Alumni
 
2009 Chrysler PT Cruiser
Inferno Red Other 2WD
Join Date: Aug 2008
Location: Mustang, OK
Posts: 1,088
That is where I would start. I am not sure where you read it was a waste of time. They are notorious for failing and causing symptoms like that. Especially if it is failing to start at times also.
Reply With Quote Quick reply to this message
 
  #14  
Old 12-15-2011, 12:38 PM
jpr1978 jpr1978 is offline
Junior Member
 
2004 buick rainier
red 4.2L I6 AWD
Join Date: Dec 2011
Location: cleveland, ohio
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by rsjohnson1979 View Post
my problems were a bit different. abs light, parking brake light, airbag light and service 4wd light. When all those lights come on simultaneously, it flashes unknown driver across the DIC. i get no errors when hooking it up to a diagnostic. But that is only mechanical issues right? not electrical. So today i replaced the ignition switch like everyone, including my mechanic, suggested. Still does the same thing. Gears are right. key turns, engine fires and it runs and drives. Has never died on me, just crazy guages and the above mentioned dash problems. Any new Ideas on what it could be? Would be greatly appreciated!!
I am having this exact same issue. I've never had a problem with starting or anything else other than what is listed exactly above. I've read 3 other threads with identical issues and all three stated that changing the ignition switch didn't solve the problem with the flashing ABS, Brake, 4x4, Airbag Lights and Driver Message on the DIC. I ordered a new switch and plan to install it this afternoon...for $35 bucks its good piece of mind...but I don't expect it to solve the problems I am having.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 12-15-2011, 05:01 PM
jpr1978 jpr1978 is offline
Junior Member
 
2004 buick rainier
red 4.2L I6 AWD
Join Date: Dec 2011
Location: cleveland, ohio
Posts: 10
Replaced Ignition Switch....Still all the problems persist.

So I followed the tips given to me that all pointed to a bad ignition switch. I replaced the ignition switch with ACDELCO GM PART# 15242754 and there is no change. The ABS Light, Brake Light, Service 4WD Light, Airbag Light and Driver 1 or Driver Unknown still flash on the DIC. So what to do next? Help!!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old 12-18-2011, 09:35 PM
TrailblazrI6 TrailblazrI6 is offline
Moderator
 
2002 Chevy TrailBlazer LT
Summit White 4.2L I6 4X4
Join Date: Dec 2011
Location: E. Greenwich, RI
Posts: 438
Quote:
Originally Posted by jpr1978 View Post
So I followed the tips given to me that all pointed to a bad ignition switch. I replaced the ignition switch with ACDELCO GM PART# 15242754 and there is no change. The ABS Light, Brake Light, Service 4WD Light, Airbag Light and Driver 1 or Driver Unknown still flash on the DIC. So what to do next? Help!!!!!
Trade it in...quick!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old 12-21-2011, 12:52 AM
jpr1978 jpr1978 is offline
Junior Member
 
2004 buick rainier
red 4.2L I6 AWD
Join Date: Dec 2011
Location: cleveland, ohio
Posts: 10
Electrical Problems Continue...

Still not able to find the problem. Mechanic has been troubleshooting and has not found any ground problems or issues. He is completely stumped. My next visit will be to my local Chevy dealer service dept to have them plug their Tech II in and try to find the problem. Wish me luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old 01-23-2012, 06:51 PM
fresh fresh is offline
Junior Member
 
2004 Chevy TrailBlazer LT EXT
Summit White 4.2L I6 4X4
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 79
My TB (04) has the same issue!!! Any updates?

Most likely not related to Ign Switch because I don't have any problems with starting the truck or stalling. My only issues are with the DIC and dash guages and lights coming on/off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old 05-21-2019, 12:04 PM
jim cheek jim cheek is offline
Junior Member
 
2003 Chevy TrailBlazer LTZ
Victory Red 4.2L I6 4X4
Join Date: May 2019
Location: Lake Hartwell, Ga
Posts: 2
crazy gauges

Quote:
Originally Posted by rsjohnson1979 View Post
my problems were a bit different. abs light, parking brake light, airbag light and service 4wd light. When all those lights come on simultaneously, it flashes unknown driver across the DIC. i get no errors when hooking it up to a diagnostic. But that is only mechanical issues right? not electrical. So today i replaced the ignition switch like everyone, including my mechanic, suggested. Still does the same thing. Gears are right. key turns, engine fires and it runs and drives. Has never died on me, just crazy guages and the above mentioned dash problems. Any new Ideas on what it could be? Would be greatly appreciated!!
I am having the exact problems. Have already replaced ignition switch. Did you solve the problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy TrailBlazer, TrailBlazer SS and GMC Envoy Forum forums, you must first register.

Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
(Only letters, numbers, dashes and underscores are permitted for user names)
The user name that you choose is permanent and can never be changed.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location
Where you live (ex: Philadephia, PA)
Vehicle Year
Choose your year
Or enter your choice here:
Vehicle Color
Choose your factory color (Custom, Not Listed & Two-Tones; Use Text Field Below)
Or enter your choice here:
Vehicle Make
Choose your make
Or enter your choice here:
Vehicle Model
Choose your model
Or enter your choice here:
Vehicle Engine
Choose your engine
Vehicle Drivetrain
Choose your vehicle drivetrain
Security Question
Fill in the blanks: Tra___oy
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


» Sponsors

Advertising Info

All times are GMT -4. The time now is 04:59 PM.


Chevy TrailBlazer and GMC Envoy Enthusiasts - Copyright 2004 - 2009 All Rights Reserved.
All trademarks referenced herein are property of their respective owners.
RSS Feed